Eesti-Gruusia koostööfilm «Ohtlik ema» võitis Ameerikas ja Hiinas

Kultuuritoimetus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
«Ohtlik ema» on režissöör Ana Urushadze — «Mandariinide» režissöör Zaza Urushadze tütre — esimene täispikk mängufilm.
«Ohtlik ema» on režissöör Ana Urushadze — «Mandariinide» režissöör Zaza Urushadze tütre — esimene täispikk mängufilm. Foto: Kaader filmist

Eile pärjati Eesti-Gruusia koostööfilm «Ohtlik ema» Beijingi rahvusvahelisel filmifestivalil parima filmi preemiaga. Nädal varem sai Ana Urushadze debüütmängufilm parima uue režissööri auhinna San Fransisco rahvusvahelisel filmifestivalil.

«Ohtlik ema» räägib 50-aastasest koduperenaisest Mananast, kes peab valima oma pere ja allasurutud kire, kirjutamise, vahel. Naine otsustab viskuda oma unistuse teostamisele, ohverdades end nii vaimselt kui füüsiliselt. Film on erinevatel festivalidel võitnud juba 24 auhinda, nende hulka kuuluvad Grand Prix´d Locarno ja Sarajevo filmifestivalidel, samuti on film võitnud Aasia ja Vaikse ookeani filmiakadeemia  aasta auhinna.

Film linastub järgmisel nädalal valitud Eesti kinodes: Artis, Elektriteater, Märjamaa kino Helk, Vastseliina rahvamaja, Tapa Kultuurikoda.

««Ohtlik ema» on 2017. aasta maailma filmifestivalide üks lemmikutest, filmi on saatnud märkimisväärne edu väga erinevates maailmanurkades. Eesti kinodesse jõuame järgmisel nädalal, aga üksikutel ekraanidel ja kohtades. Loodetavasti leiab Eesti kinopublik need seansid siiski üles – seda filmi tasub kindlasti vaadata,» märkis filmi üks produtsentidest Ivo Felt.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles