Puuluup avaldab esimese albumi

Kultuuritoimetus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Puuluup
Puuluup Foto: Taavi Arus

1. mail ilmub hiiu kandle duo Puuluup esimene album «Süüta mu lumi», esialgu CD kujul, juulikuus ka vinüülil.

Puuluup koosneb kahest muusikust: Ramo Teder, kes on sooloartistina Pastacas, ja Marko Veisson, kes on ka antropoloog ja õppejõud. Stuudios plaati salvestama hakkasid nad alles eelmisel aastal, aga kontserte on andnud juba üle 4 aasta. Lisaks arvukatele esinemistele Eestis on nad üles astunud Saksamaal, Soomes, Tšehhis (Euroradio Folk Festival), Ungaris, Leedus ja Lätis.

Hiiu kandleid elektroonikaga ristav Puuluup kõigub pärimuse ja uute muusikastiilide piiril, flirtides maailmamuusika, undergroundi ja popiga. Puuluup juhib hiiu kandle jõhvkeelte võnked läbi efektiplokkide ja luuperi ning kasutab alternatiivseid mängutehnikaid ja heli tekitamise võimalusi. Muusika on kohati tantsuliselt pulseeriva rütmiga, kohati filmilik ja tume, hiilides muistsete Vormsi talharpamängijate hämarates kambrites. Kõlab traditsiooniga impregneeritud omaloomingut, viiteid pungiklassikale ja õpetliku sisuga romantilist neozombiepostfolki.

Albumil on 12 lugu, neist enamik kontserdikülastajale tuttavate lugude stuudioversioonid, kaks lugu aga täiesti uut, neist esimene juba ilmunud singlilugu «Martafana», teine «Homme on julgem». Lugudes kuuleb eesti, soome, vene, inglise ja erinevates dialektides esitatud atozoe keelt. Oti-Volta keelerühma kuuluv atozoe keelt kõneldakse Kollase Volta ülemjooksul. Oma dialektide mitmekesisuses meenutab ta kohati ka lääneslaavi keeli, ehkki pole nendega otseses suguluses.

Plaadi kujunduses on kasutatud Ramo Tederi joonistusi, disain Valter Jakovskilt. Ümbrise vahelehelt leiab atozoe-keelse «Martafana» sõnade mustandi koos autorite märkmetega.

Plaadi Eesti esitlustuur toimub koos ansambliga Tintura, kes esitleb samuti oma esimest kauamängivat «Ebaõiglase uni».

Kontserdid toimuvad 4. mail Tartus Genialistide klubis, 5. mail Tallinnas Von Krahlis ja 10. mail Viljandis jazziklubis Jasm. Plaate keerutavad Frotee DJd Erki Pruul ja Martin Jõela. Puuluubi esitlustuur jätkub 12. mail Moostes festivalil Elohelü.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles