Silvia Pérez Cruz: Kliima mõjutab laulmismaneeri vägagi

Hedvig Hanson
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Silvia Perez Cruz
Silvia Perez Cruz Foto: Papo Waisman

Võluv Silvia Pérez Cruz on hispaania lauljatar, kelle tähelend on olnud hiilgav. Kuigi ta ise arvab, et tema tempo liikumisel on pigem teadlikult aeglane ja tasane, on artisti korduvalt premeeritud tema liigutava loomingu eest ning teda oodatakse esinema üle maailma.

Hedvig Hanson intervjueeris Silvia Pérez Cruzi, kes esineb esmakordselt Eestis 28. aprillil Jazzkaare festivalil: «On maagiline suhelda teiste muusikutega – improvisatsioon, pilgud, väikesed vead, muusika muutumine igal kontserdil… see on kollektiivne rituaal, me rändame koos ja tihti on sihtmärk teadmata, mulle sobib see! Kui esinen üksi, tunnen, et olen enam eksponeeritud, see nõuab erilist kontsentratsiooni, samas tunne on sarnane. Tunda end täielikult muusikas ja pakkuda elamust publikule. Tähtsaim on ikkagi teekond, lend, mitte niivõrd teadmine kuidas ja kus see lõpeb.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles