Theatrum teeb esimese lastelavastuse

Kultuuritoimetus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Maria Peterson
Maria Peterson Foto: Erlend Štaub

Theatrum ütleb, et laste kasvatamist eo pea nad vähetähtsaks, kuid endalegi üllatuseks on teater pärast 23 tegevusaastat ja olukorras, kus Theatrumi juures lastena alustanud on ammu suureks kasvanud, lavale toomas alles teist «päris» lastelavastust «Üksi ja Esmeralda». 

2. mail esietenduv Maria Petersoni lavastus on mõeldud nooremale koolieale ning etendusi antakse Viimsis Black Box Studios (Rohuneeme tee 67/1, Pringi).

Lavastust «Üksi ja Esmeralda» tutvustatakse järgmiselt:  «Oma suures korteris viibib Üksi enamasti üksi. Tema isa on rohkem huvitatud kastrulite kui oma elu korrashoidmisest ja tunneb muret Üksi lennuka fantaasia pärast. Ent sinna ilmub ka Üksi vanaema, seljataga töö kalapoe müüjana ja kummaline jalgpallurikarjäär. Tema avab Üksile ukse uude maailma. Vanaema luua jääb tsirkusekunstnik Esmeralda, kes õpetab Üksile piltide ja lugude loomise kunsti.»

Martina Montelius (sünd. 1975) on Rootsi kirjanik, näitekirjanik ja lavastaja. Oma esimese näidendi kirjutas ta 2000. aastal, alates 2011. aastast on ta Teater Brunnsgatan Fyra kunstiline juht. „Üksi ja Esmeralda” kirjeldab isikupärasel moel ühe filmitegija lapsepõlve. Koomiliselt ja samas pisut nukralt näitab autor, kuidas fantaasia võib päästa nõudmistest ja ootustest, kuidas lapse kogemused võivad anda ainest kunstiloomingule.

  • Autor Martina Montelius
  • Tõlkija Kadi-Riin Haasma
  • Lavastaja Maria Peterson
  • Kunstnik Nele Sooväli, helilooja Markus Robam, valguskunstnik Priidu Adlas, liikumisjuht Tiina Mölder ja Kristin Made, produtsent Ere Naat
  • Osades: Maria Koff, Rhett Kütsen, Mare Peterson ja Tarmo Song
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles