Viimane võimalus! «Rõõm linna südames» on avatud veel loetud päevad

Kultuuritoimetus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Näituse «Rõõm linna südames» koostöölepingu tutvustamine Tallinna raekojas täna, fotol Eero Epner, Maris Kunila, Enn Kunila, Toomas Sepp, Elvira Liiver Holmström.
Näituse «Rõõm linna südames» koostöölepingu tutvustamine Tallinna raekojas täna, fotol Eero Epner, Maris Kunila, Enn Kunila, Toomas Sepp, Elvira Liiver Holmström. Foto: Raul Mee

Näitus «Rõõm linna südames. Maalid Enn Kunila kollektsioonist» on Tallinna raekojas avatud veel 1. maini.

Enn Kunila kollektsiooni põhjal valminud näitus annab tervikliku ülevaate 20. sajandi esimese poole Eesti maalikunstist, nn. Eesti kunsti kuldajast. Eksponeeritavad maalid on valminud aastatel 1910-1945 ja pärinevad Eesti kunsti värvide suurmeistritelt: Konrad Mägi, Ants Laikmaa, Nikolai Triik, Paul Burman, Ado Vabbe, Herbert Lukk, Villem Ormisson, Endel Kõks ja teised. Kokku on näitusel 36 maali 19 kunstnikult.

Kõik väljapandud maalid käsitlevad väga erinevate nurkade alt autorite ühist elutaju: tunnet, et elu on elamist väärt. Eesti vanemale maalikunstile iseloomulikult tuleb õnnetunne välja tavaliselt läbi loodusmotiivide. Autorite tihe kokkukuuluvustunne loodusega peegeldub nende maalides, kus loodusest leitakse ilu, rõõmu, lepitust, lohutust. Värvirohkete loodusmotiivide kõrval on eksponeeritud ka mitmed portreed, kuid ei puudu ka linnamotiivid, mille keskmes on Paul Burmani Tallinna Raekoja platsist valminud teos. Maalid pärinevad enamikus Eesti esimesest iseseisvusperioodist, moodustades nõnda mõttelise sideme tänapäevaga.

Näituse kuraator on Eero Epner ning kujundaja kunstnik Tõnis Saadoja. Näituse graafilised materjalid on kujundanud disainer Tiit Jürna.

  • Neljapäeval 26.aprillil on näitus seoses kuningliku visiidiga kell 11-13 külastajatele suletud. Külastajaid oodatakse kell 13-19. 
  • Ülejäänud päevadel, ka näituse eelviimasel päeval 30.aprillil, on näitus avatud kell 11-19. 
  • 1.mail ootab näitus külastajaid südapäevast õhtul kella kuueni.
  • Piletimüük ja sissepääs lõpeb pool tundi enne näituse sulgemist. 
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles