Marvel läheb sõtta

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
«Action Comicsi» esimene number, kus debüüdi tegi Superman
«Action Comicsi» esimene number, kus debüüdi tegi Superman Foto: Wikipedia

Koomiksid on investeering. Kalleim koomiks olevat 3,2 miljoni dollariga müüdud «Action Comicsi» esimene number, kus debüüdi tegi Superman.

Teiste koomiksikirjastuste kangelased võitlesid pangaröövlite ja tulnukatega, Timely staarid käärisid käised üles Teises maailmasõjas. Goodmani suurim mure oli see, et sõda saab liiga kiiresti läbi. Timely «Marvel Comicsis» toimetasid sellised tabamatud tasujad nagu Human Torch ja Sub-Mariner ning esimene tiraaž 80 000 osteti ära kuuga.

Timely kunstnik Jack Kirby arendas konkurendi MLJ Comicsi tähtede ja triipudega kangelasest Shieldist tegelase nimega Captain America, kes sai ülesandeks alistada natsid ja virutas juba esimese numbri kaanel vastu lõugu Hitlerile. 1940. aasta lõpupäevil ilmunud koomiksi edu ületas kõiki ootusi – seda osteti miljon eksemplari, mis jäi napilt maha DC «Supermanist».

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles