Kirjanik Andrus Kivirähk: ootan, kas mu uus raamat mõjutab inimeste tolmupühkimisharjumusi

Kultuuritoimetus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Andrus Kivirähk ja Robin.
Andrus Kivirähk ja Robin. Foto: Eero Vabamägi / Postimees

Andrus Kivirähk uurib oma peatselt peolettidele jõudvas raamatus «Tilda ja tolmuinglid» mälu ja mäletamise teemat. «Minu tegelased on midagi olulist ära unustanud, kui see neile meelde tuleb, läheb elu jälle õigetesse rööbastesse,» räägib kirjanik Arterile antud usutluses. «Inimesed pole tegelased arvutimängus, et lihtsalt tekivad ja kaovad jälle.»

Kivirähk ütleb, et tolmuinglid koosnevad tolmust ja tolm on igavene: «Me kõik, kes me kodus päevast päeva tolmuga võitleme, teame seda. Ootan hoopis, kuidas see raamat mõjutab inimeste tolmupühkimisharjumusi: kas nad hakkavad suhtuma tolmu tohutu respektiga ja lasevad sellel ladestuda.»

Laupäeval ilmuva Arteri intervjuus räägib Kivirähk veel naiste rollist oma loomingus, kodus töötamisesest ning sellest, kuidas ta autojuhilubade ja nutitelefonita elada saab.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles