EKAs saab sügisest õppida uutel erialadel

Kultuuritoimetus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kunstiakadeemia uue õppehoone arhitektuuri autorid on EKA vilistlased arhitektuuribüroost KUU: Kalle Komissarov, Joel Kopli, Koit Ojaliiv, Rene Sauemägi. Eskiisid arhitektuuribüroo KUU poolt.
Kunstiakadeemia uue õppehoone arhitektuuri autorid on EKA vilistlased arhitektuuribüroost KUU: Kalle Komissarov, Joel Kopli, Koit Ojaliiv, Rene Sauemägi. Eskiisid arhitektuuribüroo KUU poolt. Foto: EKA/Arhitektuuribüroo KUU

EKAs saab sügisest õppida uutel erialadel – nendeks aladeks on digitoote disain, museoloogia ja kaasaegne kunst.

Digitoote disain on uus õppesuund tootedisaini osakonna bakalaureuseõppes. See võimaldab omandada teadmisi ja praktilisi oskusi töötamaks disainerina tarkvaraarendusettevõttes, disainibüroos, era- või avaliku sektori asutuses, kus luuakse digitaalseid tooteid või teenuseid. Õppesuunal keskendutakse ülesannetele, millega õpitakse erinevat tüüpi kasutajakesksete digilahenduste loomist. Selleks võivad olla nii mobiilirakendused, veebilahendused, värkvõrk (Internet of Things) kui ka kõikvõimalikud muud kaasaegsed digitooted ja -teenused.

Sisseastumine toimub tööstus- ja digitoote disaini õppekavale toimub ning teisel õppeaastal spetsialiseerutakse kas tööstusdisaini (esemelise disaini) või digitoote disaini suunale.

Museoloogia õppesuund annab praktilisi oskusi ja teoreetilisi teadmisi muuseumis töötamiseks ning ärgitab loovalt ja kriitiliselt mõtestama muuseumi rolli ja eesmärke kaasaegsel kultuuriväljal. Uue õppesuuna eesmärk on anda teadmisi ja oskusi, mida on tarvis töötamiseks kunsti-, arhitektuuri- ja disainimuuseumides (aga ka laiemalt kultuuriväärtusi säilitavates muuseumides) erinevatel ametikohtadel: kuraatori, koguhoidja, haridus- ja publikuprogrammide looja, kommunikatsiooni- või arendusspetsialisti, projektijuhina. 

Suur osa õppetööst leiab aset Kumu kunstimuuseumis, aktiivselt on kaasatud ka Tartu Kunstimuuseum, Eesti Arhitektuurimuuseum ning Eesti Tarbekunsti- ja Disainimuuseum. Museoloogia suunale saab spetsialiseeruda EKA Kunstiteaduse ja visuaalkultuuri ning muinsuskaitse ja konserveerimise magistrantuuri teisel õppeaastal.

Kaasaegne kunst on rahvusvaheline inglisekeelne magistriõppekava, mis on mõeldud nendele, kes soovivad töötada professionaalse kunstnikuna. See on kriitiline arutelukeskkond kaasaegse kunsti ja tänapäeva ühiskonna üle. Õppekava järgi käib autorikeskne juhendamine ja koostöö teiste kunstnike, kuraatorite, filosoofide, teoreetikute ja galeristidega Eestist ja välismaalt. Tudengil on võimalik koostada isiklik õppekava mitmekülgsest valikust, mis annab nii teoreetilisi tööriistu kui ka praktilisi oskusi. Oma kunstiprojekte saab teostada nii heli-, maali- ja kaamerapõhise kunsti, installatsiooni ja skulptuuri ning graafika stuudios.

Tihedat koostööd tehakse teiste ülikoolidega, kunstiüritusi ja –näitusi korraldatakse koostöös EKKMi, Kumu kunstimuuseumi, Tallinna Kunstihoone ja Eesti Kunstnike Liidu kesklinnas asuvate galeriidega.

Sisseastumisinfo leiad SIIT.

Eestikeelsetele õppekavadele algab vastuvõtt 11. juunist.

Rahvusvahelistele õppekavadele vastuvõtt juba käib, avaldusi saab esitada kuni 3. maini

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles