Juurikas. «La forza» seiklused Portugalis

Mart Juur
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Elina Nechayeva
Elina Nechayeva Foto: Madis Sinivee

Lissabon elab Eurovisiooni lauvõistluse tähe all. Taksojuhid ei tunnista väiksemat raha kui 50-eurone, politseinikud kirjutavad kuulsustele parkimistrahve, poisslastele on metallist voorusevööd jalga keevitatud ja muusikasõbrad sõlmivad kihlvedusid, milline laul võidab. Vesteldes lihtsate lissabonlastega, saab ikka ja jälle kinnitust veendumus, et Elina Nechayeva «La forza» on vaieldamatu favoriit. Aga mida arvab Eesti laulust kohalik poliitiline eliit? Uurisime seda Portugali valitsusliikmetelt.

Majandusminister Manuel Caldeira Cabral: «Eesti majanduse kiire areng paneb natuke muretsema. Kas väikeriigil on mõistlik jaotada rahalisi vahendeid kahe nii suure projekti vahel nagu Rail Baltic ja Elina kleit? Ehitaks kõigepealt raudtee valmis ja siis, kui vahendeid jätkub, projekteeriks kleidi? Praegu tehakse täpselt vastupidi ja võib juhtuda, et Elina kleit saab olema imeline, aga raudtee jaoks raha enam pole.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles