Täna esilinastub Eesti-Gruusia mängufilm «Ohtlik ema».

Kultuuritoimetus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
"Ohtlik ema"
"Ohtlik ema" Foto: Kaader filmist

Eesti Filmimuuseumis esilinastub rohkete auhindadega pärjatud Eesti-Gruusia koostööfilm «Ohtlik ema».  Gruusia režissööri Ana Urushadze debüütmängufilm on praeguseks üks enim rahvusvahelistel filmifestivalidel hinnatud filme sel aastal.

«Ohtlik ema» on erinevatel festivalidel võitnud juba 24 auhinda pea igas maailma nurgas, nende hulka kuuluvad Grand Prix´d Locarno ja Sarajevo filmifestivalidel, parima filmi preemia Beijingi festivalil, parima uue režissööri auhind San Fransisco festivalil, samuti on film võitnud Aasia ja Vaikse ookeani filmiakadeemia  aasta auhinna.

«Ohtlik ema» räägib 50-aastasest koduperenaisest Mananast, kes peab valima oma pere ja allasurutud kire, kirjutamise, vahel. Naine otsustab viskuda oma unistuse teostamisele, ohverdades end nii vaimselt kui füüsiliselt.

Film linastub valitud Eesti kinodes: Artis, Elektriteater, Märjamaa kino Helk, Vastseliina rahvamaja, Tapa Kultuurikoda.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles