Raekoja näitust vaatas rekordarv külastajaid

Kultuuritoimetus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Eile oli viimast päeva avatud näitus «Rõõm linna südames. Maalid Enn Kunila kollektsioonist». 15. veebruarist avatud näitust külastas üle 19 000 huvilise, haridusprogrammis osales 66 koolirühma. «Olen õnnelik ja rahul,» tunnistas Enn Kunila näitust lõpetades.

Enn Kunila kollektsiooni põhjal valminud näitus andis tervikliku ülevaate 20. sajandi esimese poole Eesti maalikunstist, nn Eesti kunsti kuldajast. Eksponeeritatud maalid on valminud aastatel 1910-1945 ja pärinevad Eesti kunsti värvide suurmeistritelt: Konrad Mägi, Ants Laikmaa, Nikolai Triik, Paul Burman, Ado Vabbe, Herbert Lukk, Villem Ormisson, Endel Kõks ja teised. Kokku oli näitusel 36 maali 19 kunstnikult.

Ent Eesti kuldaja kunsti austajatel avameb kohe-kohe võimalus näha Kunila kollektsiooni kuuluvaid maale ja skulptuure. 19. mail avatakse Tartu Kunstimuuseumis näitus «Traditsiooni sünd. Eesti kuldaja kunst Enn Kunila kollektsioonist».

Tartu näituse tuumaks on aga aastatel 1910 kuni 1945 valminud maalid, mida ühendab spetsiifiline värvikasutus. Kahel korrusel kulgev näitus annab võimaluse (taas)avastada kauneid ja tuttavaid kunstiteoseid, teiste seas ka Konrad Mägi, Ants Laikmaa, Nikolai Triigi, Endel Kõksi ja Adamson-Ericu tähtteosed. Näitus on ühtlasi pühendatud Eesti Vabariik 100 juubeliaastale. Tartu näitus jääb avatuks 12. augustini.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles