Abiks alkonaudi abistamisel

Jüri Pino
, vabakutseline ajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
«Ma enam iialgi ei joo! Kuidas see päriselt õnnestuks?»
«Ma enam iialgi ei joo! Kuidas see päriselt õnnestuks?» Foto: Raamat

Pea igasugust raamatut, mis käsitleb kärakaküsimust, saab mitut moodi lugeda. Ripub, kelle kätte satub, mis tujus see keegi parajasti on. Ka ilmast ja valitsuse targast ettenägelikust maksupoliitikast.

Võib lugeda, et näe, mis joojal kõik juhtuda võib, nalja kui palju. Millisel juhul alustatagu siin kohe sealt, kus Rohke Debelakk pajatab 90. aastate tinapanekust. Mõeldi-meenutati tükk aega, et kas tõesti oli nii – oli küll. Enamgi veel.

Võib lugeda raskel hommikul lohutuseks, kuis mõnel on veel hullemini läinud. Ise, näe, siiski täiskomplektis, suuremate vigastusteta ega ole vangi võetud. Ega rõdu kaudu viina järele mindud, kui «sinu enda huvides» luku taha pandi. Võib, et küll see joomine on ikka hirmus asi, peaks vist piirama hakkama või maha jätma. Lõusta, mis peeglist vastu vaatab, ära ei tunne – järelikult peaks lõust rikkaks saama.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles