Eesti «Pank» osaleb «tapjaseriaalide» festivalil

Kultuuritoimetus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Telesari "Pank"
Telesari "Pank" Foto: Kaader videost

Valmiv Eesti telesari «Pank» osaleb sel nädalal Brnos toimuval telesarjade festivalil Ser!al K!ller.

Tänavu esimest korda toimuva festivali eesmärk on tõsta Kesk- ja Ida-Euroopa telesarjade tuntust ja levikut. Võistlusprogrammis osaleb koos «Pangaga» viis telesarja, mille valisid eelvoorude põhjla välja programmi koostajad. Võitjad kuulutatakse välja 5. mai õhtul.

Kokku linastub festivalil ligi 40 sarja. Eesti vaatajale on neist tuttvad näiteks Lars von Trieri legendaarne tele-eksperiment «Kingdom» (1994), venelaste möödunud PÖFFilgi esitletud «Gogol» ja Skandinaavia väärtsarja «Sild» neljas hooaeg.

«Pank» valmib EV 100 filmiprojekti raamesja jõuab ETV eetrisse tänavu aasta sügisel. Tegemist on Eesti kõige kallima telesarjaga, eelarve ületas 1,5 miljonit eurot. «Panga» võtted lõppesid selle nädala esmaspäeval, 30. aprillil ning kokku filmiti sarja kümme jagu üles täpselt saja päevaga. Varem on «Panga» näitamisõigused juba omandanud Soome YLE.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles