Soomlased toovad lima ja libeduse teatrilavale

Kultuuritoimetus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
STLi uuslavastus «Fluids» valmis koostöös auhinnatud Soome etenduskunstitrupiga W A U H A U S.
STLi uuslavastus «Fluids» valmis koostöös auhinnatud Soome etenduskunstitrupiga W A U H A U S. Foto: Samuli Laine

Täna, 3. mail kell 19.00 esietendub STLis uuslavastus «Fluids» koostöös auhinnatud Soome etenduskunstitrupiga W A U H A U S.

Lavastuses loovad W A U H A U S-i liikmed tingimused totaalseks libeduseks, kus etendajad ei saa täielikult oma keha kontrollida. Libeduse tekitab J-Lube – veterinaarias kasutatav pulber-libesti, mis tingib kohmakuse ja graatsia vahel kõikuva liikumiskeele. «Fluids» kutsub publiku kohtuma intiimsuse, empaatia ja ebaõnnestumisega ajal, mil ühiskonnas valitseb perfektsionism, individuaalsus ja usaldamatus.

STLi uuslavastus «Fluids» valmis koostöös auhinnatud Soome etenduskunstitrupiga W A U H A U S.
STLi uuslavastus «Fluids» valmis koostöös auhinnatud Soome etenduskunstitrupiga W A U H A U S. Foto: Samuli Laine

«Fluids» on Sõltumatu Tantsu Lava esmakordne koostöölavastus Helsingis resideeruva kunstnike kollektiiviga W A U H A U S, kus osalevad Eesti tantsijad Joanna Kalm, Karolin Poska, Sigrid Savi, Joonas Tagel ning Rootsi näitleja Salla Loper. Lavastuse lavastajad ja koreograafid on Jarkko Partanen ja Anni Klein, lava- ja valguskujundaja Samuli Laine ja helikujundja Heidi Soidinsalo.

W A U H A U S on Helsingis resideeruv multidistsiplinaarne kunstnike kollektiiv, kes loob kaasaegse teatri etendusi, tantsulavastusi, aga ka sotsiaalset koreograafiat, kontseptsioone ja töötubasid. W A U H A U S-i tööd on keskendunud võrdselt ruumile, materjalidele, valgusele-helile kui samuti etendajatele. 2017. aastal pälvis W A U H A U S Soome Riikliku Auhinna etenduskunsti kategoorias. W A U H A U S’i töid on esitatud teiste hulgas Zodiak’is (FI), Kanuti Gildi SAALis (EE), Santarcangelo-festivalil (IT), Baltic Circle Festival’il (FI), Spring Forward Festivalil (SE) ja ICE HOT Nordic Dance Platformil (NO/DK).

W A U H A U S ehk Samuli Laine, Jarkko Partanen, Anni Klein, Heidi Soidinsalo.
W A U H A U S ehk Samuli Laine, Jarkko Partanen, Anni Klein, Heidi Soidinsalo. Foto: W A U H A U S

Vaata lisaks www.wauhaus.fi

Sõltumatu Tantsu Lava (STL) on teater ja kaasaegse tantsukunsti platvorm Telliskivi loomelinnakus. STL keskendub liikumise ja kehaga tegelevate lavastuste väljatoomisele, mis kasutavad nüüdisetenduskunstile omast väljenduslaadi. STL on võtnud selge positsiooni Eesti nüüdistantsu arendaja ja valdkondliku eestkõnelejana.

Lisaks «Fluids» esietendusele 3. mail, tullakse lavale sel kevadel 9. ja 10 mail kell 19.00 Sõltumatu Tantsu Laval.

Sügisel toimuvad etendused: 21. ja 22. septembril ning 29. ja 30. novembril.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles