Jõhvis toimuvad nädalavahetusel kirjandusfestivali Prima Vista eelüritused

Kultuuritoimetus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Freddy Grenzmann
Freddy Grenzmann Foto: Kaader filmist

Tartu kirjandusfestivali Prima Vista eelüritused tänavuses partnerilinnas Jõhvis toimuvad 4. ja 5. mail Jõhvi keskraamatukogus, aedlinna verandades, vaksalis ning tuhamägedel. Seekordse, järjekorras juba viieteistkümnenda kirjandusfestivali teema on tulevikumuusika, mis viib mõtted noortele ja kutsub tundmatust homsest fantaseerima nii Jõhvis kui Tartus.

Reede, 4. mai hommikul on Jõhvi põhikooli õpilaste ees Tartu linnakirjanik ja populaarsete lasteraamatute «Varastatud oranž jalgratas», «Peidetud hõbedane aardelaegas», «Jõmmu», «Fantoomrattur» jpt autor Mika Keränen, õhtul aga avanevad Jõhvi aedlinnas kirjanduslikud verandakohvikud, kus kirjandusfestivali patrooni Hasso Krulli seltsis vahetatakse mõtteid ja luuletatakse teemadel «Kuidas lugeda» ja «Luule – see ei tule tuulest».

Laupäeva keskpäeval kõlavad Jõhvi keskraamatukogus Bulat Okudžava laulud ja luule Olga Einasto ja Elmet Neumanni esituses. Samal ajal algab luulerännak tuhamäele, mis läheb üle pärastlõunaseks kohtumiseks punkluuletaja Freddy Grenzamnni ja räppari Jevgeni Ljapiniga Jõhvi Keskraamatukogus.

Kell 15 algab «Vaksalikontsert», kus esinevad Merca ja Urve Voitk kavaga «Revolutsiooniline situatsioon: 100 aastat riigipöördest», Freddy Grenzmann ning punkbänd Alice Tisler.

Päeva lõpus saab täiendust Viru vangla raamatukogu, üle antakse viis kopsakat kasti head kirjandust, mille on annetanud 17 Eesti kirjastust, Eesti Kirjandusmuuseum, Tartu Kunstimuuseum, Võru instituut jjt.

XV Rahvusvahelise Kirjandusfestivali Prima Vista põhiprogramm algab esmaspäeval, 7. mail kell 17 Trükimuuseumis, kus antakse üle noorte omaloomingukonkursi «Tulevikutuuled» auhinnad ja esitletakse vastvalminud konkursitööde kogumikku. Kirjandusfestival kestab 7.–12. maini Tartu eri paigus kesklinnast ja aparaaditehasest Tamme- ja Annelinnani.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles