Polygon teater ja teatrikool tähistavad 10. aastat esietendusega

Kultuuritoimetus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Heytk Polygon teatri etenduse «Peatumine ristteel ehk Jaan Tätte «Ristumine peateega»» proovist
Heytk Polygon teatri etenduse «Peatumine ristteel ehk Jaan Tätte «Ristumine peateega»» proovist Foto: Kristjan Lepp

8. mail täitub Polygon Teatril ja Teatrikoolil kümnes tegugutsemisaasta.  Selle puhul esietendub Kultuurikatlas komöödia «Peatumine ristteel ehk Jaan Tätte «Ristumine peateega»». Etendusele järgneb juubelipidu.

«Te teate Polygoni. Kui meil oleks neli miljardit dollarit, siis ehitaksime päevapealt oma teatritempli. Tätte esimene ja populaarseim näitemäng «Ristumine peateega ehk muinasjutt kuldsest kalakesest»», kannab motos kirjutamispõhjust: raha», räägib lavastaja ja teatrijuht Tamur Tohver. «Polygon Teatril täitub sel aastal 8. mail 10 aastat asutamisest! 2018 on ka EV 100. sünnipäev. See on peatumise koht. 10 aastat ebavõrdses konkurentsis riigiteatriga. Raha eest või raha pärast? Meie etendame seda lavastust kingituseks. Polygoni teatrisõpradele ja meie kõigi riigile.»

Komöödia «Peatumine ristteel» on Jaan Tätte juba klassikaks saanud näidendi «Ristumine peateega ehk muinasjutt kuldsest kalakesest» lavastus Polygoni võtmes.  Seda näidendit on edukalt mängitud kõikjal maailmas. Aeg on nüüd ristteel peatuda ka kodumaal. «Peatumine ristteel» ongi Polygonil juba 19. lavastatud algupärandiks.  Ja Tätte kui klassik ei jää seekord üksi. Klassikast tunneme selles lavastuses ära sedapuhku veel ka Shakespeare'i «Kuningas Leari» ning «Romeo ja Julia».

Komöödia «Peatumine ristteel» on hingetuks naerutav äraspidine tänapäev peadpööritava muusika tempos. Lugu sellest, kuidas raha mõjutab meie mõtlemist, tundeid ja eesmärke. Raha võib sünnitada ja hävitada sõprust. Kas ta suudab seda ka armastusega?                         

Osades: Karin Rask, Siim Maaten, Eero Spriit ja Tamur Tohver. Kunstnik on Kalju Kivi.  Originaalmuusika elavesituses Mait’Re. Lavastaja Tamur Tohver.

Esietendus 8. mail 2018 Tallinna Kultuurikatlas.

Etendused: 9. mail ning 6.-8. augustil Tallinna Kultuurikatlas, 26.-29 juulil ja 1.-4 augustil 2018 Kernu mõisas.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles