John Wick 3 tööpealkiri lubab veresauna

Kultuuritoimetus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
John Wick (John Wick)
John Wick (John Wick) Foto: Kultuurikava.ee

Tundub, et John Wicki sarja kolmandas filmis keeratakse vägivallanuppe veel paar nõksu paremale.

Parasjagu tootmises oleva madinasarja kolmanda filmi alapealkiri pidi algselt olema mittemidagütlev «Alpha Cop», kuid nüüd on see saanud märksa kurjakuulutavama uuenduse. Moviewebi andmetel hakkab kolmas osa kandma lisanime «Parabellum».

Kolmandas filmis on John Wicki pea eest allailma seaduste rikkumise pärast välja pandud 14 miljoni dollari suurune lunaraha. Sünopsise järgi peab nimikangelane end välja võitlema New Yorgi linnast, kus igaüks tema naha ja lunaraha peale hammast ihub.

Parabellum tuleb ladinakeelsest sententsist «Si vis pacem, para bellum», tõlkes «kes tahab rahu, valmistugu sõjaks». Lause pärineb Publius Flavius Vegetius Renatuse sõjandusalasest traktaadist (4. või 5. sajandist).

Parabellum on ühtlasi Lugeri poolautomaatse püstoli P8 nimi. Selle kontrueeris Georg J. Luger 1898. aastal. Parabellum P08 oli Wehrmachtis kasutusel standardkäsitulirelvana, mida kandsid peamiselt allohvitserid ja ohvitserid, aga näiteks lisarelvana ka kuulipildurid. Lugeri P08 oli seeriatootmises aastatel 1900–1999. P08-t loeti üldiselt täpseks ja töökindlaks relvaks. Seeriatootmise keerukuse tõttu hakati P08-t alates 1942. aastal aga asendama lihtsama Walther P38ga. (Vikipeedia)

Püstolit Walther P38  kasutab James Bond oma tavapärase Walther PPK asemel filmides «Kuldsõrm» ja «Armastusega Venemaalt».

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles