Vaimukas «Diiva» astub taas lavale

Kultuuritoimetus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kontsertetendus «Diiva». Metsosopran Annaliisa Pillak ja pianist Siim Selis.
Kontsertetendus «Diiva». Metsosopran Annaliisa Pillak ja pianist Siim Selis. Foto: Corelli Music

 Agentuur Corelli Music kutsub taas nautima sügisel väga suurt publikuhuvi tekitanud vaimukat etendust primadonnade kapriisitsemistest ja ooperimuusika säravat kullafondi suurepäraste muusikute esituses.

Kevadekontserdid tähistavad ka emadepäeva ning jätkavad menukaid kontserdisarju «Toompea muusikasalong» ja «Mõisaromantika» iidse Tallinna südames asuva endise aadlipalee ning uhke Puurmani mõisalossi luksuslikult kaunites ballisaalides. Kontserdid on muusikute kingitus Eesti Vabariigi 100. sünnipäeva ja Euroopa kultuuripärandi aastal 2018.

Metsosopran Annaliisa Pillak ja pianist Siim Selis esitavad omapärase kontsert-etenduse «Diiva», mille on kirjutanud ja lavastanud Paavo Piik. «Diiva» tutvustab  läbi Wagneri, Bizet’, Rossini jt kuulsaimate ooperiaariate primadonnade ja ooperilavade seltskonna omalaadset mõttemaailma. Etendus «Diiva» räägib kapriisse lauljanna ja tema kapriisidest tüdinud klaverisaatja naeruväärsest ja samas liigutavast duett-duellist. Kõik, mis võib juhtuda laval, seal ka juhtub, kui kuulsusesära pimestab ooperidiiva reaalsustaju.

Tund enne algust ootavad külastajaid hubased salongikohvikud. Kohaletulija saab lisaks muusikanaudingule elamuse ka luksuslikest sisekujundustest, mis laseb muusikat kuulates vaimusilmas hõlpsasti tagasi aristokraatlikku mõisa- ja lossiaega rännata.

Kevadekontserdid «DIIVA tuleb taas!»

  • Kuulsaimate ooperiaariate tulevärk (Wagneri, Bizet’, Rossini jt ) ja kapriisitsev ooperidiiva
  • L, 12. mai 2018 kell 18 Ungern-Sternbergide linnapalee, Eesti Teaduste Akadeemia (Kohtu 6, Tallinn)
  • P, 13. mai 2018 kell 16 Puurmani loss (Kursi kihekond, Jõgevamaa)

Kontserdi pikkus 1 tund.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles