Hellade näppudega inimmasina naasmine

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mr Fingers "Cerebral Hemispheres"
Mr Fingers "Cerebral Hemispheres" Foto: plaat

Must mees, must mees ja must mees lähevad klubisse. Nii algab housemuusika lugu. House oli mustade muusika ja tegutses tõesti projekt A Black Man, A Black Man And Another Black Man.

1986. aastal on Chicagos vaid üks tantsumuusikapood. Importes Etc külastajad on peamiselt DJ-d ja tulevad nad sinna house’i pärast. 1986. aastal ei ilmu veel palju haus´iplaate ja kui pimedas mahlabaaris C.O.D. keerutab must tehnik Frankie Knuckles higistele kehadele kella 8-ni hommikul musti kettaid, mängib ta ka näiteks Teddy Pendergrassi, millest jätab alles küll vaid vokaali. Rahvahulk reageerib aga hõisates, nagu oleks nad kirikus.

Linna kõige popim raadiotiim Hot Mix 5 paneb laule esitajatelt nagu Jack N. House ja House People, laule, mis pole ilmunud ega jõua ilmudes USA 40 parema hulka, ent fännid teavad täpselt, mis need on. Rütmid korduvad, süntesaatorid huugavad ning lauljad, kes ei pea viisi, esitavad pööraseid tekste tantsimisest ja seksimisest. „Jack the bass!“ käsutavad lood. Aids ähvardab ja tantsimisest on saanud seksi füüsiliselt nauditavaim alternatiiv. House kutsub kontrolli kaotama.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles