Kunstnikud avavad taas linnarahvale oma ateljeede uksed

Kultuuritoimetus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
ARSi Avatud Ateljeede Päev 2017
ARSi Avatud Ateljeede Päev 2017 Foto: Fidelia-Signe Roots

Homme, 11. mail kell 16-21 toimub Tallinnas ARSi kunstilinnakus järjekorras neljas igakevadine avatud ateljeede päev, mille käigus teevad linnakus töötavad kunstnikud ja disainerid oma uksed lahti kõigile huvilistele. Õhtu jooksul saab nii ateljeedes ning töökodades ringi vaadata ja kohtuda loojatega kui otsida meelepärast programmist, mis pakub näitusi, töötubasid ja muusikat.

Eesti Kunstnike Liidu presidendi Vano Allsalu sõnul on liidu eesmärgiks kunsti kandepinna laiendamine ja kunstnike loomingulise tegevuse toetamine ning avatud ateljeede päeva korraldamine on selleks suurepärane võimalus. «Avatud ateljeed pakuvad ainulaadse võimaluse näha oma silmaga, kus ja kuidas looming sünnib ning kes on inimesed nende teoste taga, mida näeme muidu galeriides või disainipoodides,» selgitas Allsalu.

Otse ARSi peaukse kõrval teeb reedel uksed lahti ühe õhtu pop-up pood, kus on müügiks välja pandud meeleolukas valik ARSis tegutsevate professionaalsete kunstnike loodud kujutava ja tarbekunsti teoseid piltidest keraamika, rõivaste ja eheteni. Projektiruumis avatakse kell 18.00 fotograaf Arne Maasiku näitus «Kahn», mis on pühendatud Saaremaalt pärit maailmakuulsa arhitekti Louis Kahni (1901-1974) loomingule. Kristi Kuusk juhendab töötuba tehnoloogiast, moest ja nutitekstiilidest ning aitab osalejatel valmistada pehme elektroonika prototüübi; Mirgoods pakub soovijatele võimaluse nahast vöö ja käevõru tegemiseks; Sally Stuudios saab joonistada kriitpastellidega modelli täisfiguuri; Liisa Kruusmägi töötoas mängitakse musta joonega.

 Avatud ateljeede päeva helimaastikku kujundab vabaimpro müraduo Post Horn. Vastvalminud ARSi ühisruumis 310 näidatakse õppefilmi «Leiubüroo» Taavi Talve 16 mm filmide kogust. Mõnusalt jalga puhata ning kehakinnitust saab nii 2. korruse kohvik-söögitoas Kohvik Q kui ruumis 111, kus kunstnikele ja külalistele pakub kosutust igapäevaselt Munga tänaval tegutsev 100 Õlle Kohvik.

 Osalevad: Liisa Kruusmägi, Krista Mölder, Kristi Kuusk, Dint, Varvara & Mar, Margit Salk, Laura Põld, EETER, Mirgoods, Maria-Kristiina Ulas, Raamiruum, Ubu Noir, Fideelia-Signe Roots, ARS Portselan, Sally Stuudio, Mariliis Hopp ja Miikael Danieljants / Front, Mari-Leen Kiipli, Piret Rohusaar, Merle Sepp / Emma Elfriide, Küllike Tuvikene, FP2, Maria Tamm ja Maarja Mäemets, Liina-Mai Püüa, Mari Volens, Elna Kaasik, Arne Maasik, Raul Keller, Taavi Talve, Camille Laurelli, Triin Tamm, Renzo Alexander Van Steenbergen, Emer Värk, Tallinn Swing Dance Society, Liis Viira, Robin Nõgisto, MI/KL, Maria Sidorenko, Tamma Design, Mokoko ja paljud teised.

ARS kunstilinnakus (Pärnu mnt 154, Tallinn) tegutseb täna enam kui 90 kunstnikku, disainerit ja loovettevõtet, selle eelkäijaks on 1975. aastal loodud samanimeline legendaarne kunstikombinaat. Kunstilinnakut haldab ja arendab Eesti Kunstnike Liit ning selle uuenemisele aitab kaasa EAS. ARS toetab loojate erialast arengut, ettevõtlikkust ja rahvusvahelistumist ning on kohtumispaigaks nii kunstiprofessionaalidele kui -huvilistele.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles