Filmisaade: Hollywoodi näitleja mängib Eesti filmis

Hendrik Alla
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Käesolev filminädal on erakordselt mitmekesine. Jutuks tuleb uus Eesti film, ajaloolisi kaanoneid põlistav Vene sõjafilm, üks ulmekas ja üks õudukas.

Maria Avdjuško film «Tuliliila» räägib loo keskeale läheneva naise probleemidest. Peaosatäitja Ingrid Isotamm teeb tugeva ja huvitava rolli, aga meespeaosasse kutsus Avdjuško Hollywoodist Johann Urbi. Miks, sellest videos. Viide ientervjjule maria Avdjuškoga allpool.

Andrew Niccoli film «Tundmatu» täidab augu, mis on mõnda aega valitsenud intelligentsete ulmefilmide žanris. Jälgimisühsikonna temaatika on juba piisavalt ära nämmutatud, kuid see film läheneb teemale huvitava nurga alt.

Õudust Inglismaalt pakub Jeremy Dyson ja Andy Nymani film «Vaimude lahkaja».

Vene film «Sobibor» põhineb ajaloolistel sündmustel ning jutsutab loo 1943. aastal Sobibori surmalaagris toimunud vangide mässust.

«Hendrik Alla liikuvad pildid» käis seal, kus neid liikuvaid pilte tehakse. Videoreportaaž uue Eesti filmi «Sandra saab tööd» võtteplatsilt allpool.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles