Villem Valme ja Kalju Kruusa esitlevad kolmapäeval uusi luulekogusid

Kultuuritoimetus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Villem Valme reklaamibüroos Tank, kuhu ta koos Hannes Praksiga sisekujundust tehes tõi ligikaudu kakssada taime, mis moodustavad kasvuhoonet meenutava koosolekuruumi.
Villem Valme reklaamibüroos Tank, kuhu ta koos Hannes Praksiga sisekujundust tehes tõi ligikaudu kakssada taime, mis moodustavad kasvuhoonet meenutava koosolekuruumi. Foto: HARLES TOMBERG

Sel kolmapäeval, 16. mail algusega kell 18 toimub Tallinnas kirjanike majas kahe luulekogu esitlus – Villem Valme «Öömüük aknast» ja Kalju Kruusa «Kümme kükki». Muusikalise etteaste teeb Taavi Tulev, diskreetse pidulikkusega avatakse ja sulgetakse samas August Künnapu ühe-õhtu-näitus Villemi raamatu illustratsioonide originaalidega.

Villem Valme teine luulekogu «Öömüük aknast» sisaldab aastate pikku kogunenud ja paika loksunud 51 luuletust, mida on valdavalt ajendanud maheda valgusega erilise selguse hetked, kui elu joonistub erakordselt teravalt välja, ja järellainetust jagub kauemakski. Vahel on sõnade taustal märgata absurditundlikku muiet. Luuletusi täiendavad raamatu jaoks loodud ja tunnetuselt hästi kokku sobivad August Künnapu joonistused.

Kalju Kruusa seitsmes uudisluule isikkogu «Kümme kükki» sisaldab valdavalt 2011.–2017. aasta loomingut oma tuttavas headuses, helluses, lugupidamises ja minnalaskmises. Luulepõimingu aluseks on era-, pere- ja argielulisus ning tekstivalingut täiendavad mõnede muukeelsete sugulashingede luule eestindused.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles