Tallinna Kammerorkester annab täna tasuta kontsertdi koos noortekooriga Koreast

Kultuuritoimetus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tallinna kammerorkester
Tallinna kammerorkester Foto: promo

Täna, 14. mail kell 18 Estonia kontserdisaalis toimuval traditsioonilisel Tallinna Päeva kontserdil on külaliseks noortekoor Lõuna-Koreast, Busanist. Noortekoor on ringreisil Eestis ja Soomes ning Estonia Kontserdisaalis musitseeritakse koos Tallinna Kammerorkestriga. Korea Vabariigi suursaadiku KIM Soo-Gwoni sõnul on kontsert pühendatud Eesti Vabariigi iseseisvuse 100. aastale ja Tallinna päevale ja soovile suurendada kahe riigi vahelist sünergiat.

Kava:

Busani noortekoor (Busan Metropolitan Junior Chorus):

Javier Busto (1949) «Salve Regina» (1995)

Susanna Lindmark «Lootuse laul»

Korea rahvalaul «Arirang fantasy»

Jo Sung Eun «Armastuse laul»

Kim Il Kwon Korea rahvalaulude popurrii

Chu Cheon Ga «Lehvikutants»

Tallinna Kammerorkestri esituses kõlavad allegrod Jaan Räätsa Kontserdist kammerorkestrile ja tantsud Heino Elleri tsüklist «Viis pala keelpilliorkestrile» ning «Kodumaine viis».

Ühiselt esitavad Busani noortekoor ja kammerorkester Arvo Pärdi Eesti hällilaulu «Kuss-kuss, kallike» ning 1974. aastal sündinud Korea helilooja Woo Huo Woni kooriteose «Arirang».

Eesti Kooriühingu tegevjuht Kaie Tanner on rõõmus, et meie muusikasõbrad saavad kuulda tõesti suurepärast koori. «Olen neid ise Soulis esinemas kuulnud ja tore, et nad oma kunsti nüüd meiega Tallinnas jagavad, kõigil tasub tulla,» lisab ta.

Busan on aastate eest olnud üks igal kolmandal aastal toimuva rahvusvahelise kooriolümpia linnu. Aastal 2002 pälvis Busani rahvusvahelisel kooriolümpial Tallinna Tehnikaülikooli Akadeemiline Meeskoor dirigent Jüri Rendi juhatusel hõbediplomi.

Kontsert on tasuta, kõigil huvilistel palutakse kiirustada ja võtta sissepääsupilet Piletilevist.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles