Aja auk. Hirm ja värin lõbustuspargis

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Michael Jackson Lauluväljakul
Michael Jackson Lauluväljakul Foto: Peeter Langovits

Michael Jacksoni hiljutine tondijuttude plaat «Scream» on nagu tondiloss, kust võib leida mehed pulmakleitides, jääskulptuurid, inimjalamatid, toad täis katkisi peegleid, ülbe kassi, kes ei anna autogramme, silmini kokaiini täis konnad ja Aafrika päkapikulaadse olendi Tokoloshe.

On siin ka «Dirty Diana», «Leave Me Alone» ja «Dangerous» ehk periood, kus niigi maailma tipus MJ jõuab 1991. aasta albumi seitsmeminutise nimilooga lausa sakraalsele tasandile. See on ekstaas, see on teaduslik uuring. Masinatehnoloogia on transformatsioon. Suund on nordost.

Blair Underwoodilt küsiti, kas ta oleks pigem rikas ja õnnetu või vaene ja õnnelik. Underwood (must mees) valis esimese variandi. 1989 jaanuaris lõpeb Jacksoni 16 kuud kestnud tuur «Bad». Jackson on enne tuuri õhanud: jalad, ärge vedage mind alt. Ei vea – tuuriga teenitakse 125 miljonit dollarit, millest 40 miljonit minevat Jacksonile. Ei ole seal mingit astmat või alatoitumust, kahmatakse täie pihuga ega koonerdata. Jacksoni hologramm 2014. aastal oli 700 pikslit, Jackson 1989. aastal on palju enam.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles