«Ei ole väheväärtuslikumaid žanreid, on head või vähem head teosed»

Alvar Loog
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kirjanike Liidu esimees Tiit Aleksejev, 15.05.2018.
Kirjanike Liidu esimees Tiit Aleksejev, 15.05.2018. Foto: Konstantin Sednev / Postimees

Eesti kirjandus on viimasel ajal olnud päris palju suures pildis. Tänavusest aastast on muuhulgas ette näidata peakülalise austav roll Londoni raamatumessil ning messiga peaaegu samal ajal Londonis toimunud festival EstLitFest, mis kahe peale kokku kujutasid enesest eesti kirjanduse seni suurimat piiritagust ekspordiüritust. Sellega seoses vastas minu küsimustele Eesti Kirjanike Liidu esimees Tiit Aleksejev.

Kuidas eesti kirjandusel läheb?

Eesti kirjandusel läheb hästi, ilmub huvitavaid teoseid. Kui kirjanikkonnast rääkida, siis võib tunda rõõmu kirjanikupalga saajate suurenemise üle. See on suur asi, kui autoril on võimalik ainuüksi loomingule pühenduda. Kuigi need, kes kirjutavad, teevad seda nii või teisiti, igasugustes oludes. Londoni tulemuste üle on põhjust rõõmu tunda. Riigi ja konkreetselt kultuuriministeeriumi toetust on tunda ja see on oluline. Ei ole seda tunnet, et peaks vastu müüri jooksma.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles