Haruldane võimalus näha filmi Kalju Komissarovist

Kultuuritoimetus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pildil Kalju Komissarov
Pildil Kalju Komissarov Foto: Elmo Riig / Sakala

Tallinna Linnateatril näitab Maria Avdjuško ja Peeter Simmi dokumentaalfilmi «Koma». Kinoõhtu toimub 29. mail kell 19.00 Taevalaval (sissepääs Lai 21). Filmi vaatamisele järgneb arutelu režissööridega.

Legendaarne teatrifiguur Kalju Komissarov oli pika perioodi oma elust vahetult seotud ka Tallinna Linnateatriga (toonane Riiklik Noorsooteater). Aastatel 1974–1986 töötas ta teatri peanäitejuhina, kuni liikus edasi Ugala teatrisse. Oma pedagoogitööga jättis ta mõjusa jälje nii EMTA lavakunstikoolile kui ka Viljandi Kultuuriakadeemiale.

Kalju Komissarovi võib pidada Voldemar Panso koolkonna jätkajaks ja arendajaks Eesti teatris. Oma tähelepaneliku põhjalikkusega aitas ta aastate jooksul leida uutel teatritudengitel enda kordumatu tee. Nüüdseks on paljud tema kunagised õpilased oma ala meistrid – kes näitleja, kes lavastaja, kes ise teatrijuht. Komissarovi mõju kaasaegsele Eesti teatripildile on seega raske alahinnata. Märtsikuus möödus aasta hinnatud lavastaja ja teatripedagoogi surmast.

Sissepääs kinoõhtule on tasuta, kuid eeldab registreerimist, kuna kohti on piiratud arv. Palume kõigil huvilistel ära märkida oma osalus järgneval lingil: https://bit.ly/2IK1jla

Ühtlasi soovitab teater tutvuda Kalju Komissarovi maalide näitusega, mida on veel viimaseid päevi Tallinna Linnateatri Panso saalis võimalik näha.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles