Eesti muusikud lähevad Tokyosse end näitama

Kultuuritoimetus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ansambel Curly Strings.
Ansambel Curly Strings. Foto: Stina Kase

22.–27. mail toimuvad Jaapanis ekspordiprojekti Finest Sounds raames Eesti ja Soome muusikute kontserdid, muusikatööstuse seminarid ja laulukirjutajate laager.

Kolmel õhtul toimuvad Tokyo klubides Eesti ja Soome maailmamuusika, džässi ja metali esitluskontserdid. 23. mail leiab kontserdipaigas Shibuya WWW aset maailmamuusika õhtu, millel Eesti muusikat esindavad äsja Tallinn Music Weeki artistipreemia võitnud folgiuuendaja Mari Kalkun ja Maarjamaa folki Ameerika bluegrassiga ühendav Curly Strings. Soomlastest astuvad üles maailmamuusika täht Maija Kauhanen, eksperimentaal-akordionist Antti Paalanen ja folk hopi grupp Tuuletar.

25. mai õhtul kajab Tokyo  Space Odd Shibuya kontserdiklubi Põhjamaade raskemuusikast, kui üles astuvad Soome thrash metali grupp Mokoma ja Eesti doom-metali duo Talbot. 26. mail esinevad Pit Inn Shinjuku klubi Finest Jazz õhtul meie džässikooslus Peedu Kass Momentum ja kitarrimuusikat elektroonikaga ristav Weekend Guitar Trio ning põhjanaabrite kitarrist Olli Hirvonen ja avangard-fusioni kollektiiv Utopianisti.

23.–24. maini toimub Sony Music Tokyo  stuudiotes laululaager, mis toob kokku produtsendid ja laulukirjutajad nii Eestist ja Soomest kui ka võõrustajamaalt Jaapanist. Eestlastest osalevad laulukirjutajate laagris produtsendid-laulukirjutajad Stig Rästa ja Bert Prikenfeld, soomlastest Alex Mattson ja Eva Louhivuori.

Lisaks on 26. ja 27. mail Yokohamas toimuval Greenroom festivalil Eesti ja Soome brändid esindatud ühise alaga, kus saab muuhulgas Utopianisti liikmete juhendamisel testida interaktiivset muusikaäppi Yousician. Eesti brändidest esitletakse ehtekunstik Tanel Veenre ja tekstiilikunstnik Mare Kelpmani disaintoodangut. Soome brände  esindavad teiste seas Lovi, Nokian Technologies ja Muumimuuseum.

22. mail kohtub Tokyosse jõudev delegatsioon Jaapani muusikatööstuse professionaalidega Finest Soundsi ja EV100 vastuvõtul ühes Tokyo kauneimas pargis Happo-en. 23.–24. mail toimub meelelahutuskonglomeraadi Avex Group peakontoris fookusprogramm, mis hõlmab Jaapani muusikatööstusele keskendunud seminare ja kontaktide loomist kohaliku muusikavaldkonna esindajatega. Samuti on plaanis Spotify Japan kontori külastus.

Finest Sounds on Soome ja Eesti ühisprojekt, mille eesmärgiks on läbi piiriülese koostöö hoogustada Soome ja Eesti artistide, brändide ning loomeettevõtete eksporti maailma suuruselt teisele muusika- ja jaeturule Jaapanisse.

Projekti partneriteks on Tallinn Music Week, Music Estonia, Balti filmi, meedia, kunstide ja kommunikatsiooni instituut Eestist, Music Finland, Musiikki & Media, Tampere Rakendusteaduste Ülikool ja HUMAK Rakendusteaduste Ülikool University Soomest.

Projekti rahastab INTERREG Euroopa Regionaalarengu Fondist.

Finest Sounds esitluskontserdid Tokyos:

  • 23.05 Finest World Sounds, Shibuya WWW

Mari Kalkun, Curly Strings, Tuuletar, Maija Kauhanen, Antti Paalanen

  • 25.05 Finest Heavy Music Night, SPACE ODD Shibuya

Talbot, Mokoma

  • 26.05 Finest Jazz Music Night, Pit Inn Shinjuku

Weekend Guitar Trio, Olli Hirvonen «New Helsinki», Peedu Kass Momentum, Utopianisti

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles