Parimad kitarristid taas Tallinnas

Kultuuritoimetus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Weekend Guitar Tri
Weekend Guitar Tri Foto: WGT

Tallinna kitarrifestival toimub tänavu juba 13. kord ning tänavuse festivali peaesinejad on legendaarseim kitarriduo, vennad Sergio ja Odair Assad Brasiiliast, üks omanäolisemaid fingerstyle kitarriste Don Alder Kanadast ja üks suurimaid meistreid klassikalisel kitarril Carlo Marchione Itaaliast.

Festivali avakontserdil tähistab Eesti üks omanäolisemaid muusikakollektiive Weekend Guitar Trio 25 juubelit jagades kuulajatega nende aastate jooksul valminud muusikat.

Festivali erilisemad hetk on tõenäoliselt lõppkontsert «Ibeeria päikese all», kus Mehhiko lauljanna Julieta Gonzalez koos ansambliga Jacaras lummab kuulajaid Hispaania muusikaga. Kontsert toimub KUMU Auditooriumis. 

Viini uue maailmamuusika trio Cobario kaasahaarav kontsert toimub Lauluväljaku klaassaalis. 

9.–15. juunini toimuvad kontserdid  Mustpeade majas, Kumu auditooriumis, Niguliste kirikus, Kadrioru lossis, Lauluväljaku klaassaalis, Jõhvi kontserdimajas, Tartus, Pärnus ja Rakveres ja Keila -Joa mõisas. Kuuleme jazzi, klassikat, fingerstyle’i, folki, Brasiilia, Argentina ja Vahemeremaade muusikat ning meie oma põhjamaist kitarrimuusikat. 

Festivali raames toimub Tallinnas ka rahvusvaheline kitarrikonkurss ja selle finaalkontserti on võimalik kuulata Kadrioru lossis.

Tallinna XIII kitarrifestival 

  • 9. - 15. juuni 2018
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles