Virtuoosid Jakob Bangsø ja Ariana Chris musitseerivad koos Tallinna Kammerorkestriga

Kultuuritoimetus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ariana Chris
Ariana Chris Foto: Tallinna Kammerorkester

Laupäeval 19. mail kell 16 annavad Mustpeade Majas kontserdi Taani kitarrist Jakob Bangsø ja Kanada metsosopran Ariana Chris, Tallinna Kammerorkestrit juhatab Kaisa Roose.

Kontserdi kavas on kaks Kreeka juurtega Kanada helilooja Constantine Caravassilise esiettekannet: Saudade on kontsert keelpilliorkestrile ja kitarrile ning Five Duban Songs (Viis Dubani laulu) metsosopranile ja kammerorkestrile.

Kõlavad ka 20. sajandi Põhjamaade ühe silmapaistvaima helilooja Per Nørgårdi teosed keelpilliorkestrile Pastoraal (1987/1988) ning Metamorfoos (1954).

Jakob Bangsød on vaatamata tema noorusele nimetatud kitarrimaailma legendiks; suureks talendiks, kellel on suurepärane tehnika, perfektne musikaalsus ja väga hea maitse. Ta on võitnud hulgaliselt rahvusvahelisi konkursse ning kõigi oma kontserdikuulajate südamed.

Bangsø püüab kitarrimaailma uuendada, laiendades klassikalise kitarri repertuaari. Ta huvitub kaasaegsest muusikast ning üllatab publikut koostööprojektidega Taani ja välismaiste heliloojatega. Tema üks õpetajaid on olnud ka Argentiina kitarrilegend Roberto Aussel.

Kreeka-Kanada metsosopran Ariadne Christodoulopoulos, lauljanimega Ariadne Chris on tunnustatud nii kontserdi kui ka teatritöö eest. Tema kõige suurem publik oli Vancouveri taliolümpia lõputseremoonial 2010. aastal, kui ta miljonite televaatajate ja olümpialaste ees esitas Kreeka hümni.

Kontsert Mustpeade Majas salvestatakse ja muusika kõlab Bangsø järgmisel plaadil.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles