Kolm Lindu esineb Tallinnas ja Tartus

Kultuuritoimetus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jaan-Eik Tulve ja Arvo Pärt.
Jaan-Eik Tulve ja Arvo Pärt. Foto: Andres Reinart

Kammerkoor Kolm Lindu annab koos aasta muusiku dirigent Jaan-Eik Tulve ja löökpillimängija Vambola Kriguliga tuleval nädalavahetusel Tartus ja Tallinnas nelipühade kontserdid «Creator Spiritus».

Kontserdi kava on loominguline dialoog inimhääle ja löökpillide vahel. Lauldakse muusikat esimese aastatuhande Euroopa südamest ning tänapäeva Eestist, mida ühendab siiski tugev vaimne ja muusikaline side. Kuna on nelipühad, siis keskendub ka repertuaar Püha Vaimu andidele, milleks on muu hulgas loomingulisus ja loovus üldse. Improvisatsioon on loomingulise tunnetuse üks eredamaid tahke. Vambola Kriguli improvisatsioonid löökpillidele on seega Creator Spirituse ehk Looja Vaimu otsesed puudutused. 

KAVAS:

  • Arvo Pärt «Alleluia-Tropus»
  • Arvo Pärt «Da pacem Domine»
  • Arvo Pärt «Drei Hirtenkinder aus Fátima»
  • Arvo Pärt «Kleine Litanei»
  • Arvo Pärt «Morning Star»
  • gregooriuse laulud
  • instrumentaalimprovisatsioonid
  • L, 19.05.2018 kell 19 Tartu Pauluse kirikus
  • P, 20.05.2018 kell 17 Tallinna Oleviste kirikus

Kammerkoor Kolm Lindu kohtus esimest korda prooviruumis 2017. aasta septembris, kui kokku oli kogunenud toredasti kirju seltskond. Saaks ainult veel laulda! Enamik meist elab igapäevaselt Tartus, aga mõni sõidab meie proovidesse ka kaugemalt. Meie kõige esimesed kontserdid „Kui ööbik, luik ja koolibri...“ toimusid selle aasta jaanuaris Tartu Ülikooli aulas ja Mustpeade majas ning nüüd ootabki ees meie teine ülesastumine! Esimesel hooajal teeme koostööd inspireerivate Benjamin Theophilus Martin Kirki, Jaan-Eik Tulve ja Valter Soosaluga. 

JAAN-EIK TULVE on professionaalse ansambli Vox Clamantise kunstiline juht ja peadirigent. Alates 1996. aastast on Tulve Eesti Muusika- ja Teatriakadeemia gregoriaani õppejõud, lisaks sellele õpetab ta gregooriuse laulu regulaarselt umbes tosinas Prantsusmaa kloostris ning kursustena ka mujal.

VAMBOLA KRIGUL on alates 2000. aastast ERSO löökpillimängija ning on aktiivselt tegev ka solisti ja kammermuusikuna. Ta on kuulunud näiteks NYYD Ensemble'i koosseisu, hetkel töötab ta nüüdismuusikaansamblis U: ja ansamblis Heinavanker.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles