Ilmus ainulaadne Doris Kareva koostatud luulekogu

Kultuuritoimetus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Doris Kareva
Doris Kareva Foto: Peeter Langovits

Doris Kareva koostatud värske isamaaline luulekogu «Eesti tunne» sisaldab üle 400 luuletuse ja lauluteksti. Esindatud on üle saja Eesti autori igast ajaperioodist. Raamatut võib lugeda ka sirvides, kuid raamatu teeb eriliseks algusest lõpuni moodustuv tervik – luuletused on põimunud omamoodi kirivööks, milles keerdub lahti Eesti lugu kogu oma tunderikkuses.

Doris Kareva: «Siin on nii laule, mida teab peast enamik eestlasi kui ka vähem tuntud värsse; tekste, mis omavahel kõnelevad ja sõnelevad, sageli südant valutades, kuid siiski ühte hoides.

Pea iga luuletus on ise kutsunud juurde järgmise, samast juurest pärineva, mis sest, et sündinud teisel ajal või kirja pandud teise käekirjaga. Nagu ringmängus või rahvatantsus on niimoodi moodustunud üheksa sõõri, igaühel erinev tundetoon. Surveaegadel või paguluses valitseb meeli ennekõike igatsus vaba Eesti järele, vabaduse saabudes ilmneb aga ka kriitilisi noote – võõrastust, muret või kõhklusi. Kõiki tekste ühendab sügav hoolimine kodumaast.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles