Festival Mägede Hääl avalikustas esimese portsu esinejaid

Kultuuritoimetus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
15.07.2017. Kohtla-Nõmme, Ida-Virumaa. 
Festival Mägede Hääl Eesti Kaevandusmuuseumis. 
FOTO: EERO VABAMÄGI/POSTIMEES
15.07.2017. Kohtla-Nõmme, Ida-Virumaa. Festival Mägede Hääl Eesti Kaevandusmuuseumis. FOTO: EERO VABAMÄGI/POSTIMEES Foto: Eero Vabamägi / Postimees

6.–8. juulini Kohtla-Nõmmel aset leidev festival Mägede Hääl on avaldanud esimese ringi sel suvel ülesastuvatest artistidest. Teist aastat Eesti Kaevandusmuuseumi aladel toimuv festival on esimeste suutäitena välja kuulutanud artistid Badass Yuki, Leslie Da Bass, Psychoterror, Orelipoiss, Indrek Spungin, San Hani, Mees Inc, Paranoid One, Nebo-Zemlya, Vesi Päästab ja Rando Arand.

Mägede Häälele jõuab esinema ühtekokku üle 40 artisti ja DJ. Järgmine ja suurem hulk esinejaid tehakse festivali poolt avalikuks maikuu lõpus.

Lavasid rajatakse festivali jaoks kolm – kõige suurem lava nimega Kohtla-Raju, peamiselt tantsumuusikale orienteeritud Katlamaja ning väiksema kaliibriga laividele pühendatud Kaevuripuhvet.

Koostöös kinoga Sõprus saab festivalipäevil jälgida filmiprogrammi kaevandusmuuseumisse rajatavas kinos «Rahvaste sõprus». Kinokavast on festival teatavaks teinud dokumentaalfilmi «Enam kui elu», mis kõneleb festivalil esineva ansambli Psychoterror koloriitsest ninamehest Freddy Grenzmannist.

Festivali Mägede Hääl tänavune hüüdlause on «Да-Virumaa!», kandes edasi juba eelmisel aastal võetud eesmärki osutada Ida-Virumaale kui äärmiselt kirevale ja erakordsele paigale. «Pakume Ida-Viru parimat, sealjuures lokatsioonieksootikat, muusikaelamust ja miljööd,» lausub festivali juht Ivar Murd.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles