Juurikas. Kuninglik pulm tekitab pahameelt

Uuno Prostamool
, Euroopa Haige Mees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Uuno Prostamool,
Euroopa haige mees
Uuno Prostamool, Euroopa haige mees Foto: Postimees.ee

Inglismaa elab taas pulmaootuses – seekord panevad leivad ühte kappi punapäine prints Harry ja tema kaunis kihlatu Meghan Markle. Sündmus on Briti ühiskonnas tõstatanud tõsiseid küsimusi. Miks selline konservatiivne erisooliste abielu? Mis sõnumi annab rahvale kuningapere? Kas tõesti on patriarhaalne peremudel sobivaks eeskujuks kiirelt muutuvas maailmas?

«Miks ei kosinud prints mõnda kena punapõskset meremeest või vuntsidega sõdurpoissi?» küsivad juhtivad ajalehed. „Briti armee ohvitserina on tal selleks suurepärane võimalus.»

Pahameelt on avaldanud ka Kuninglik Lesbiliit: „Meil on piisavalt turskeid naisterahvaid, kes oleks võinud Meghani altari ette viia. Aga nüüd sülitatakse meile taas kord patriarhaalselt näkku! Lastakse isasel fallokraadil legaalselt vägistama hakata ahistavas vägivaldses peresuhtes!“

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles