Tähtedetagusel misjonitööl

Karoliina Kagovere
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
«Imelike uute asjade raamat»
«Imelike uute asjade raamat» Foto: Raamat

Inglise keeles kirjutav Michel Faber on tõeline maailmakirjanik, keda peavad omaks nii Holland, kus ta sündis, Austraalia, kus ta õppis, kui ka Šotimaa, kus ta elab. Juba 2002. aastal ilmus eesti keeles tema kultusteose staatusesse tõusnud romaan «Naha all» ja Loomingu Raamatukogus on ilmunud ka jutukogu «Fahrenheiti kaksikud». «Imelike uute asjade raamat» on žanripiiridel kõikuv ulmeraamat, mis jõuab tegeleda terve hulga teemadega, religioonist ja tulevikuhädadest suhteprobleemide ja ksenobioloogiani.

Peategelane Peter Leigh on 33-aastane kirikuõpetaja, kes enne oma kristlasest naise Beaga kohtumist oli alkohoolik, varas ja muidu loru, ent on nüüd nii viks, et osutub väljavalituks korporatsiooni poolt, kes muuhulgas tegeleb ühe kauge planeedi asustamisega. Esimeste misjonäride mõjul võtsid Oaasi-nimelise planeedi elanikud kristluse kiirelt omaks ja kui eelmine kirikuõpetaja kaotsi läheb, saadetakse Peter teda asendama. Tubli evangelistina tervitab ta rõõmsalt võimalust head sõnumit kuulutada, ehkki tal on raske lahkuda oma armastatud naisest.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles