Festival HeadRead toob kokku suleseppi nii Eestist kui võõrsilt

Raul Sulbi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Krista Kaer.
Krista Kaer. Foto: Mihkel Maripuu / Postimees

Tallinnas algab täna kirjandusfestival HeadRead, mis, nagu Tartu Prima Vistagi toob maailmast kohale õrretäie huvitavaid kirjanikke ja eksponeerib ka kodumaiseid suleseppi.

Kirjanike maja on üleni oranži rüütatud, et kirjanduskohviku külalised teaksid kindlad olla, kuhu nad on saabunud, kuni pühapäeva õhtuni saab seal võrdselt väga häid külalisi kuulata, vahendas ERR Uudised «Aktuaalset kaamerat».

«Üsna suur tegemine oli, et saada siia Boriss Akunin, väga hea meel oli, et tuli Philippe Claudel, kuna see on väga hea võimalus ühendada film ja kirjandus, sest ta on ka filmirežissöör ja tema filmi ka näidatakse festivali raames,» rääkis üks festivali korraldajaid Krista Kaer.

Festivali eesmärk ongi olla žanriliselt mitmekesine, kuigi väike temaatiline kallutatus siiski tänavu on.

«Kui midagi üldse välja tuua, siis  tõesti see, kuidas ajalugu saab kirjanduseks,» ütles Krista Kaer, kelle sõnul esindab Robert Service üritusel ehtsat ajalugu, mitmed autorid, sh ka krimikirjanikud esindavad aga seda, kuidas ajalugu kirjanduseks saab.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles