Triigi Filharmoonia avab kolmanda hooaja

Kultuuritoimetus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Triigi Filharmoonia meenutab näiteks kummuli keeratud paati või trilobiiti.
Triigi Filharmoonia meenutab näiteks kummuli keeratud paati või trilobiiti. Foto: Eero Vabamägi

Triigi Filharmoonia hooaeg algab sellel aastal 15. juunil kui dirigent Risto Joosti käe all esitavad Eesti Filharmoonia Kammerkoor ja Tallinna Kammerorkester eesti muusikat ärkamisajast tänapäevani: Kunileid, Saar, Auster, Eller, Tormis ning rahvaviisid ja parimad palad Hermanni/Kangro lauleldusest «Uku ja Vanemuine».

Suvel on kavas veel eesti elektroonilise muusika klassikuid: lisaks NOËPi augustiöisele kontserdile mängib HU? 10. juubeli puhul ette albumi Film. Toimuvad ka Raadio Ööülikooli avalikud salvestused ja Eesti Kunstiakadeemia  maalilaager Tiit Pääsukese juhendamisel. Juulis räpib  AROP. Kavas on ka atmosfäärilist teknot.

Triigi Filharmoonia on eksperimeteeriv muusika- ja teatrilava ehk mereäärne pilkupüüdev saal. Triigi Filharmoonia valmis 2017. sastal ning selle arhitektid on Mihkel Meriste, Riin Kersalu koos. Urut Kersalu, Mai Kersalu, konstruktor Aarne Kauriga. Triigi Filharmooniat peavad Teele Vares ja Hannaliisa Uusma.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles