Zahir on parem kui kunagi varem

Janar Ala
, ajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Zahir - legendaarselt võimas livebänd. Vasakult: Raul Reinup, Margo Paljula, Tambet Jurno, Maike Lond Malmborg.
Zahir - legendaarselt võimas livebänd. Vasakult: Raul Reinup, Margo Paljula, Tambet Jurno, Maike Lond Malmborg. Foto: Karlis Kastaneeda

Zahir on tegutsenud 25 aastat, aga nende äsja ilmunud plaat «What Noise?» on alles teine. Eelkõige peetakse neid live-bändiks, võimsaks live-bändiks, ja õigusega, sest Zahir ongi võimas ja karismaatiline live-bänd. Kultusbändiks peetakse neid vist ka.

Nad ise peavad end ka laisaks bändiks. Nii et võimas ja laisk bänd. Eelmine plaat «Green Means Go» ilmus 11 aastat tagasi ja juba siis oli see kauaoodatud ja paljude poolt üldse mitte kunagi võimalikuks peetud sündmus. Hea küll, kaks väljalaskepunkti lisame siia veel. 1994 tuli neil kassett kahasse Dallasega, Zahiri poole nimeks «Silo», ning 2012 50-ses tiraažis välja antud CDR Marko Mägiga «Maitsestatud kanad».

Nii mõnigi on jõudnud «What Noise'i?» juba aasta üheks parimaks albumiks ära nimetada ja ei tahakski nendega selles osas väga vaidlema hakata. Selles on elektrit, selles on energiat.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles