Flo Kasearu - kunstimaailma kriitik või jäljendaja?

Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Copy
Flo Kasearu näituse «Aia auk» näitusevaade. FOTO: Stanislav Stepaško/temnikova Ja Kasela Galerii
Flo Kasearu näituse «Aia auk» näitusevaade. FOTO: Stanislav Stepaško/temnikova Ja Kasela Galerii Foto: Stanislav Stepaško/Temnikova ja Kasela galerii

Flo Kasearu on oma kunstnikukarjääri jooksul korduvalt astunud dialoogi igapäevase ja kohaspetsiifilise materjaliga ning suhestunud kontekstitundlikult ruumiga. Selle tõestuseks võib välja tuua majatuuri «Ainult liikmetele» New Yorgis Performa biennaalil, etteaste Pärnu Naiste Tugikeskusega «Privaatsuse sooviavalduse ilmestamine» NO99 teatri kammersaalis Artishoki biennaalil ja Rakvere Kolmainu kiriku altarimaali ette asetatud eesriide «Maastikumaal» Kilomeeter Skulptuuri vabaõhunäitusel.

Tema loominguga kursis oleva vaataja jaoks tekib 28. juulini Temnikova ja Kasela galeriis avatud isikunäitusega «Aia auk» küsimus, kuidas Kasearu teosed sobituvad galerii suletud seinte vahele.

Näitus «Aia auk» mõistmise võti asub Flo Kasearu Majamuuseumi kestusprojekti idees ja potentsiaalis. Kõnealuse projekti algatas kunstnik 2013. aastal ning see on samaaegselt nii kunstniku kodu kui ka teoste arhiiv, stuudio ja näitusepaik. «Aia auk» esindab tavapärasele esemete kogumile fikseerunud staatilistele museaalidele vastanduvat muunduvat majamuuseumi. Objektid siin kinnitavad igapäevaelu praktilisi vajadusi. Märksõnadeks on aiauuendus või ka katusevahetus, vormistatuna kunstikeelde.

Märksõnad

Tagasi üles