Suursündmus Eesti filmiajaloos: Cucaracha lähetamine

Hendrik Alla
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Laupäeval asus Nukufilmi õue pealt Niine tänaval Zagrebi poole teele mustkunstnik Maestro Cucaracha. Toimus pidulik Cucaracha lähetamine, kohal viibis «Hendrik Alla liikuvate piltide võttegrupp».

Maestro on Kaspar Jancise verivärske täispika nukufilmi «Kapten Morten lollide laeval» tegelane, filmi maailmaesietendus toimub mainekal Zagrebi animafilmide festivalil 5. juunil. Animafest on üks vähestest animatsiooni A-kategooria festivalidest ja «Kapten Morten» kuulub selle võistlusprogrammi. Nädal hiljem näidatakse filmi Annecy`s, kus toimub maailma suurim animafestival ja animaturg. Seal on plaanitud Kapten Mortenit näidata viiel erineval linastusel.

Cucaracha, kes peab end muide filmi peategelaseks (ekslikult) kavatseb teekonna läbida oma kollasel Mesilasena tuntud jalgrattal. Teda saadavad filmi režissöör Jancis ja teised ametlikud isikud.

Maestro Cucaracha ja tema jalgratas filmis «Kapten Morten lollide laeval».
Maestro Cucaracha ja tema jalgratas filmis «Kapten Morten lollide laeval». Foto: Nukufilm
Kaspar Jancis istub Maestro Cucaracha kollasel Mesilasena tuntud jalgrattal.
Kaspar Jancis istub Maestro Cucaracha kollasel Mesilasena tuntud jalgrattal. Foto: Nukufilm
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles