XI Sõru Jazz toob Hiiumaale Eesti jazzmuusika tipud

Kultuuritoimetus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sõru Jazz
Sõru Jazz Foto: Rene Jakobson

14.–18. juunini toimub Hiiumaal iga-aastane muusikafestival Sõru Jazz, kus astuvad üles Eesti jazzi silmapaistvad tegijad: Weekend Guitar Trio, Kadri Voorand, Raivo Tafenau, Jaak Sooäär, Peedu Kass, Olav Ehala, Nele-Liis Vaiksoo, Maria Faust, Erki Pärnoja, Hedvig Hanson, Tõnu Naissoo, Andre Maaker, Tanel Ruben, Kirke Karja, Elletuse, jpt.

«Esinejaid on neli päeva kestval festivalil solistidest orkestrini ning muusikastiile mahedast jazzist bluusi ja rokini,» rääkis Sõru Jazzi korraldaja Guido Kangur. «Oluliseks ühendavaks jooneks on aga see, et tegemist on Eesti jazzmuusikute ning jazzmuusika austajate traditsioonilise igasuvise kokkusaamisega imelisel Hiiumaal. Eesti jazzile keskenduv festival on arvatavasti üks õdusamaid ning soojemaid sündmusi kogu suve  jooksul. See energia, mis Sõru paadikuuris ja teistes kontserdipaikades kontsertide ajal ja järel esinejate ning publiku vahel tekib, on alati väga eriline.»

Guido Kanguri sõnul on festivali põhiolemus kümne aasta jooksul välja kujunenud, kuid tänavu on oodata ka mõningaid üllatusi. «Pühapäeva hommikul toimub Emmaste koolis supermuusikute Siim Aimla ja vendade Remmelite eestvedamisel jazzikool kogu perele. Seal saab selgeks, kust jazzmuusika pärineb, millised on jazzis erinevad stiilid, mis on soolo ning millal plaksutada. Kuulatakse muusikat ja jutustatakse jazziteemadel ning osalejad saavad ka ise pillimängu proovida – usun, et see on ühtviisi põnev ja arendav nii noortele kui ka vanematele muusikasõpradele. Lisaks muusikale pakub loodushuvilistele varahommikunautijatele linnulaulumatka RMK.»

Festival teeb kummarduse nii Etta James’ile Kristi Raiase esituses kui Jimi Hendrixile nende juubeliaastal. Neljapäeval astub üles Monday Quartet, kelle kõlapilti on mõjutanud Emil Laansoo ansambel, Kalju Terasmaa mahe vibrafonikõla ja kenad lauluviisid kaunite tekstidega. Reede õhtul saab kuulata isa ja poja duot – Ramuel ja Raivo Tafenaud. Legendaarne džässorkester «Mickey’s» toob Sõrule kuldajastu hõngu. Mitmete auhindadega pärjatud Kira Skov ja Maria Fausti kontsert «In the Beginning» toimub Emmaste kirikus.

Festival Sõru Jazz toimub 14.–18. juunil Hiiumaal. Kontserdid toimuvad 14. juunil Orjaku külamajas ning 15.–17. juunil Sõru sadama paadikuuris.

Vaata täpsemalt: www.sõrujazz.ee

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles