Tallinn Art Week saab Vabaduse väljakul võimsa avalöögi

Kultuuritoimetus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tallinn Art Week Vabaduse väljakul.
Tallinn Art Week Vabaduse väljakul. Foto: Tallinn Art Week

Tallinn Art Week, mis toimub sel aastal 10.–16. juunil, toob traditsiooniliselt publikuni nii kodu- kui välismaise kaasaegse kunsti paremiku. Nädala tippsündmuseks ja seekordse kunstifestivali avalöögiks on pühapäeval, 10. juunil Vabaduse väljakul toimuv suur kunstipäev.

Kunstipäeva näol on tegemist ühe suurima avatud ekspositsiooniga Eestis, mis pakub võimalust publikul sukelduda kunsti ja kultuuri ning ka ise loominguliselt kätt proovida. Kohal on Eesti tippkunstnikud ja loojad, kunstiorgansisatsioonid ning galeriid, kes tutvustavad oma tegemisi.

«Traditsiooniks muutunud kunstipäev Vabaduse väljakul omab väga olulist tähendust nii osalevate kunstnike kui ka publiku jaoks. Tundub hullumeelne ettevõtmine vaid üheks päevaks nii suuremahuline kaasaegse kunsti väljapanek püstitada, kuid tuleme galeriiruumidest välja, et kohtuda ja kaasata publik ning näidata kui palju mitmekülgset kunsti meil Eestis tegelikult on,» avab festivali peakorraldaja Andra Orn suure kunstipäeva tagamaid.

Päeva jooksul toimuvad erinevad etteasted, lõbusad ja harivad töötoad ning meeleolukad kohtumised kunstnikega. Sünnib palju uut loomingut ning kunstilisi mõtteid!

Vabaduse väljaku kunstipäeval osalevad Tartu Kunstimaja, Eesti Maalikunstnike Liit, Eesti Akvarellistide Ühendus, Haus galerii, Fahle galerii, Galerii Positiiv, Avangard galerii, Tallinna Õpetajate Maja galerii ning Eesti Kunstikoolide Liit.

Tallinn Art Week on 2016. aastal alguse saanud festival, mille eesmärgiks on kaasaegse kunsti toomine inimesteni. Üritust korraldab NOAR.eu Eesti Kaasaegse Kunsti Keskkond, mis pakub ühtset platvormi Eesti ja Baltikumi kaasaegse kunsti paremikule, koondades endas ca 2000 teost enam kui 200 erinevalt kunstnikult.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles