Filmiarvustus: «Hotell Artemis» on hea film pahadest

Madis Vaikmaa
, Arteri toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kohe näha, et vanad sõbrad: superkriminaali mängib Jeff Goldblum ja alkohoolikust meditsiinitöötajat Jodie Foster.
Kohe näha, et vanad sõbrad: superkriminaali mängib Jeff Goldblum ja alkohoolikust meditsiinitöötajat Jodie Foster. Foto: outnow.ch

Filmi keskmes on märul, vaataja kuklas aga dilemma, kas kurjategijad peaksid saama arstiabi, ilma et keegi küsiks, kuidas kuulihaavad tekkisid. Ja mis veelgi tähtsam, millised süütud inimesed tulevahetuses hukkusid?

Kuna tavaliselt on vastus sellisele küsimusele eitav, on Los Angeleses tegutsevad kurjategijad loonud omale erahaigla Hotell Artemis. Selle asutuse ainus paberitega meditsiinitöötaja on alkohoolik, aga õnneks on tal elundiprinter, robot-kirurg ja beebielevantide uinuti, mille abil ta kriminaale kokku lapib.

Et meditsiinitehnika oleks vägevam ja seda saaks kasutada ainult üks inimene, on filmi tegevus viidud aastasse 2028. Selleks ajaks on tehnika kõrval jõudsalt edasi liikunud ka USA ühiskond ja massirahutusi tekitab asjaolu, et inimestel pole piisavalt joogivett.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles