Värskel saurusefilmil napib kujutlusvõimet

Ralf Sauter
, filmikriitik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
«Jurassic World: Langenud kuningriik». Kutsikatena on nad ju nunnud. FOTO: Outnow.ch
«Jurassic World: Langenud kuningriik». Kutsikatena on nad ju nunnud. FOTO: Outnow.ch Foto: outnow.ch

«Jurassic Parki» nii imestusväärseks teinud kloonitud dinosaurused naasid üle pika aja kinolinadele 2015. aasta «Jurassic Worldis», mis alustas uut edumeelset triloogiat ning suutis väsinud seeriasse värskust tuua.

Esimest korda saime näha ainulaadset dinosauruste parki, millest eelajaloolistele loomadele uue elu andnud visionäär John Hammond esialgses «Jurassic Parkis» (1993) unistas, täiskäigul töötamas ning rahvamasse vaimustamas. Ometi lõppes suurejoonelise pargi edulugu kohe, kui teadlaste loodud ohjeldamatu kiskjalik hübriid, niinimetatud Indominus Rex, puurist välja tungis ja katastroofi põhjustas.

Triloogia värskelt kinodesse jõudnud keskmises jaos «Jurassic World: Langenud kuningriik» on Isla Nublari saarele rajatud ainukordne loomaaed varemetes ning sealt välja murdnud olendid naudivad looduses vabadust. Kuigi inimeste ja dinosauruste kooseksisteerimisest pole head nahka tulnud, leiavad loomakaitsjad, et sedavõrd haruldastel isenditel ei tohiks lasta uuesti välja surra. Kui Isla Nublaril muutub aktiivseks vulkaan, mis ähvardab saurused tuhastada, loodab John Hammondi raugastunud partner Benjamin Lockwood (James Cromwell) saata hävimisohus saarele rühma inimesi, et päästa tähtsamad sauruseliigid surmast.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles