Niguliste muuseumis alustab mahukas kõrvalprogramm Michel Sittowi näituse raames

Kultuuritoimetus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Michel Sittow (u 1469–1525). Madonna lapsega. U 1515–1518. Õli, puit. 33,1 × 25,6. Berliini Maaligalerii, Kaiser Friedrich Museumsverein omand
Michel Sittow (u 1469–1525). Madonna lapsega. U 1515–1518. Õli, puit. 33,1 × 25,6. Berliini Maaligalerii, Kaiser Friedrich Museumsverein omand Foto: Michel Sittow /foto: Jörg P. Anders

Kumu kunstimuuseumi aasta tippnäituse «Michel Sittow. Eesti maalikunstnik Euroopa õukondades» raames alustab Niguliste muuseumis mahukas kõrvalprogramm, mis tutvustab kunstniku elukäiku nii kodus kui ka võõrsil.

Koostöös Theatrumiga tuuakse Michel Sittowi kodukirikus vaatajate ette Jaan Krossi novelli ainetel loodud lavastus «Neli monoloogi Püha Jüri asjus. Katse portreteerida kunstnikku …», mille on dramatiseerinud Donald Tomberg ja Lembit Peterson. Lavastajaks on samuti Lembit Peterson. Lavateos keskendub kirjandusliku ja ajaloolise tõe vahekorrale Michel Sittowi loos ning pakub kõrvalpilku kunstniku salapärasele isikule. Esietendus on Niguliste muuseumis 11. juunil.

Juuli alguses saab Niguliste muuseumis hoo sisse Rondelluse loengu- ja kontserdisari «Michel Sittow ja tema kaasaegsed. Õukonnamuusikat 15.–16. sajandini». Tunnustatud vanamuusikaansambel Rondellus esitab muusikat nii Inglise, Hispaania kui ka Madalmaade õukondadest. Niguliste muuseumi kuraator Kerttu Palginõmm kõneleb õukonnapidustustest Burgundia Madalmaades. Kontserti saatvad miniloengud on eesti ja inglise keeles. Sissepääs muuseumipiletiga.

Michel Sittowi esimese isikunäitusega kaasneb vanalinna kaart, mis keskendub kunstnikuga seotud Tallinna paikadele nii linnas kui ka Niguliste muuseumis. Kaardi abil saab rännata Michel Sittowi radadel ja õppida tundma tähtsamaid fakte tema elust Tallinnas. Kaardi võib leida muuseumidest ja infopunktidest ning see on tasuta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles