Eesti keeles ilmus Led Zeppelini biograafia

Kultuuritoimetus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Led Zeppelini biograafia.
Led Zeppelini biograafia. Foto: Raamat

2018. aastal aastal täitub 50 aastat legendaarse rokkbändi Led Zeppelin asutamisest. Sel puhul jõuab eesti lugejate ette rokibiograafi Mick Walli kõige ambitsioonikam teos ning kõige põhjalikum Led Zeppelini biograafia, mis seni trükivalgust näinud. Raamatu andis välja kirjastus Koolibri, tõlkis Olavi Teppan.

Erinevate asjaosaliste ja iseenda isiklikke vaateid objektiivsete tõsiasjadega stiilitundlikult segades on Wall kirja pannud meeldivalt tasakaalustatud ja põnevusega loetava loo 1970. aastate maailma ühest fenomenaalsemast muusikalisest ja kultuurilisest nähtusest.

Led Zeppelini kui rokiajaloo üht suurima müügieduga ansamblit on nimetatud kuuekümnendate viimaseks ja seitsmekümnendate esimeseks suureks bändiks. Käesolevas teoses esitab bändiliikmetega aastakümneid lähedalt tuttav rokiajakirjanik Mick Wall julge nägemuse bändist, kes juhatas oma muusikaga sisse uue ajastu ja kirjutas ümber lavataguse käitumise reeglid. Wall annab ilmekalt edasi Jimmy Page’i, Robert Planti, John Paul Jonesi, John Bonhami ja nende (kuri)kuulsa mänedžeri Peter Granti eluloo, asetades lugeja nende siseilma, kus unistus Led Zeppelinist kütkestavaks tegelikkuseks sai.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles