Reedel esietendub Eesti Draamateatri ja Nargenfestivali ühislavastus

Kultuuritoimetus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
«Isamaa pääsukesed», Eesti Draamateatri ja Nargenfestivali ühislavastus EV100 teatriprojetki raames.
«Isamaa pääsukesed», Eesti Draamateatri ja Nargenfestivali ühislavastus EV100 teatriprojetki raames. Foto: Siim Vahur

Reedel, 15. juunil esietendub Keila kultuurikeskuses EV 100 teatrisarja «Sajandi lugu» kuuluv Eesti Draamateatri ja Nargenfestivali ühislavastus «Isamaa pääsukesed».

Andrus Kivirähki näidend viib vaataja külakultuurimajja, kus näitering «Virmaline» otsustab Eesti Vabariigi 100. sünnipäevaks lavale tuua Vabadussõjale pühendatud muusikali «Isamaa pääsukesed». Paraku pole Eesti elu saja aasta jooksul kuigi palju muutunud: kui tollal ei viitsinud mehed sõtta minna, siis nüüd ei viitsita teha näitemängu. Mehed pagevad lavalt uste ja akende kaudu, seega peavad tublid naised kogu koorma endi õlule võtma ja ise juubeli tähistamisega toime tulema. Ja kui naised juba midagi ette võtavad, siis läheb asi lauluga.

Keilas mängitakse «Isamaa pääsukesi» juunis ja augustis kokku 13 etendust, augustis kolib lavastus veel 6 etenduseks Naissaarele Omari küüni.

Andrus Kivirähk

«ISAMAA PÄÄSUKESED»

Lavastaja Priit Pedajas

Kunstnik Pille Jänes

Muusikalised kujundajad Tõnu Kaljuste ja Tõnis Kõrvits

Muusikaseadete autor Tõnis Kõrvits

Repetiitor Malle Maltis

Valguse kujundaja Raido Talvend

Osades Ülle Kaljuste, Marta Laan, Viire Valdma, Maria Klenskaja, Ester Pajusoo, Teele Pärn, Tiit Sukk, Christopher Rajaveer, Tõnu Oja, Taavi Teplenkov, Tõnu Kark, Karmo Nigula.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles