HÕFFi sõnavõistlusele on laekunud juba 170 sõna

Kultuuritoimetus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
HÕFFi kavas olnud «Victor Crowley» – slasher või eestipäraselt ... ?
HÕFFi kavas olnud «Victor Crowley» – slasher või eestipäraselt ... ? Foto: Kaader filmist

Veel 10 päeva on aega osaleda sõnavõistlusel, mille eesmärk on leida omakeelsed vasted õudusfilmide ja ulmekirjandusega seotud ingliskeelsetele terminitele.

Seni on võistlusele laekunud 170 sõna ligemale 50 osalejalt. Kõige rohkem vasteid on pakutud terminitele «slasher» ja «fantasy», kõige vähem terminile «slipstream».

«Sõnu on saabunud rõõmustavalt palju, arvestades, et see on spetsiifiline valdkond,» ütles Eesti Ulmeühingu president Veiko Belials.

Sobivat eestikeelset vastet otsitakse kuuele sõnale: «splatter», «gore», «grindhouse», «slasher», «slipstream» ja «fantasy». Aga sõnu koos vastetega võivad esitada ka võistlusel osalejad ise.

Võistlust, mis kestab 25. juunini, korraldavad Haapsalu õudus- ja fantaasiafilmide festival, Eesti Ulmeühing ja Eesti Keele Instituut. Võitjad kuulutatakse välja Eesti Ulmeühingu kokkutulekul Estcon, mis leiab aset juuli keskel. Auhinnad panevad välja kõik kolm korraldajat.

Sõnade kirjeldustega saab tutvuda ja vasteid esitada internetileheküljel www.hoff.ee/sonaus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles