«Teatris peab valitsema harmoonia, mitte tasakaal» (1)

Juhan Raud
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Näitleja Dovydas Pabarčius. FOTO: Mihkel Maripuu
Näitleja Dovydas Pabarčius. FOTO: Mihkel Maripuu Foto: Mihkel Maripuu

Täna lõpetab EMTA lavakunstikooli 28. lend, teiste hulgas Leedus sündinud ja kasvanud Dovydas Pabarčius, kes õppis enne lavakasse astumist Vilniuse Ülikoolis leedu filoloogiat ja eesti keelt. See on esimene kord, kui meie lavakunstikooli lõpetab välismaalane. Rääkisime Dovydasega lõpetamise puhul teatrist ja elust, mängulisusest, Eesti ja Leedu erinevustest, keelest ja kultuurist. Enne ja pärast intervjuud rääkisime leedu keeles, intervjuu ajaks aga lülitusime ümber eesti keelele. Otsustasime üsna kiiresti, et lihtsam on teineteist sinatada.

Dovydas oma õpingute algusest: «Ma olin mingis mõttes täiesti valge leht, ma ei tundnud siin kedagi, ma ei teadnud eesti näitlejaid, mitte midagi. Võib-olla see aitas mind ka. Ma rääkisin tollal palju halvemat eesti keelt, minust oli vahepeal isegi raske aru saada. Aga mind aitas see, et kõik pakkus mulle tohutult huvi, minus oli… kuidas seda nüüd öeldagi? Minus oli tohutult entusiasmi. Seda, et ma olen just eesti teatrikooli tulnud, ma loomulikult tajusin, aga seda, et meil on mingid kultuurilised erinevused, et inimesed on siin teistsugused, seda ei pannud ma algul üldse tähele.»

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles