Inriid ja Toomas Nipernaadi jõuvad Pärnu

Kultuuritoimetus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Suvelavastuses "Klarissa kirjad" mängivad Sepo Seeman ja Piret Laurimaa.
Suvelavastuses "Klarissa kirjad" mängivad Sepo Seeman ja Piret Laurimaa. Foto: Ants Liigus

4. juulil esietendub Pärnu Jahtklubi purjekakuuris Tiit Palu lavastus «Inriid ja Toomas Nipernaadi», kus nimiosades on Piret Laurimaa ja Sepo Seeman.

Lavastus «Inriid ja Toomas Nipernaadi» räägib tegijate kinnitusel armastusest ja vabadusest, abielust ja vabadusest, loomingust ja vabadusest. Avanevad inimestes uued tahud, saavad selgemaks nende suhted ja eesmärgid.

Lisaks «Toomas Nipernaadile» on lavastuses kasutatud ka August Gailiti romaani terve elu kestvast armastusest «Leegitsev süda».  

Inriid Nipernaadi on Toomase naine, kellega mehel on kokkulepe: suvel on mees vaba, talvel kuulub aga naisele. Nii on nad jaganud omavahel ära nii maailma kui teineteise. Selles on midagi ilusat ja tarka. Kuidas see suhe toimib? Kuidas ja kas on võimalik olla vastastikku vaba ning ometi kuuluda teineteisele? Kes on Inriid Nipernaadi, kes romaani viimastel lehekülgedel end võimsalt kehtestab?

Pärnu Suveteatrile on see kolmas lavastus. 2015. aastal mängiti koguperelavastust «Minu pere ja muud loomad», kahel viimasel suvel tõsielulavastust «Klarissa kirjad», millest 2018. aastal valmis ka kuuldemäng ERR-i Raadioteatris.

«Inriid ja Toomas Nipernaadi» mängukohaks on Pärnu Jahtklubi purjekakuur, aadressil Lootsi 6, Pärnu. Purjekakuuris hoitakse talvel purjelaevu, suvel mahub sinna teatrilava ja poolteistsada teatrisõpra. Etendused toimuvad iga ilmaga. Lavastuses teeb muusikat multiinstrumentalist Olavi Kõrre.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles