Kuidas kujutada muusikat?

Kultuuritoimetus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Nikolai Triik "Aino Suitsu portree"
Nikolai Triik "Aino Suitsu portree" Foto: Nikolai Triik/ Repro

Juuli keskel, täpsemalt 13. juulil avatakse Kuressaare lossi keldrikorruse näitusesaalis näitus «Muusika ja teater Eesti maalikunstis».

Näitus teeb sissevaate muusikaliste motiivide esinemisele Eesti vanemas maalikunstis. Eduard Ole, Johannes Greenbergi, Elmar Kitse, Nikolai Triigi, Adamson-Ericu, Lepo Mikko jt looming toob vaatajani teosed, kus on proovitud võimatut – kujutada muusikat. Teame hästi, et muusikat nauditakse kõrvadega, maale silmadega. Kuidas siis muusikat kujutada? Näeme portreesid muusikutest, tänavatel laulvaid moosekante, natüürmortidesse sulanduvaid viiuleid ning mandoliine või etendust ootavaid mõtlikke lauljaid.

Teosed pärinevad Enn Kunila kollektsioonist ning Eesti Kunstimuuseumist ja Tartu Kunstimuuseumist. Näitus toimub koostöös Saaremaa Ooperipäevadega. 18. augustini avatud näituse kuraator on kunstiajaloolane Eero Epner,  kujundaja ja graafiliste materjalide autor on Tiit Jürna.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles